Lengdeskytinga på NM

ALt som har med lengdeskyting å gjøre!
Svar
nidrinr
Master bowyer
Innlegg: 3091
Registrert: 29 mai 2007, 23:17
Bosted: Trautskogen
Sted: Trautskogen

Lengdeskytinga på NM

Legg inn av nidrinr »

Dette er mest en liten oppmuntring til alle som har en ledig kveld før NM, og ikke har lengdepiler enda.

Dere har sikkert ei pil som passer den bua dere skal skyte lengde med som dere kan ofre til lengdepil. Er pila god som blinkpil, kan den lett trylles om til en, om ikke optimal, så i alle fall velfungerende lengdepil.

Her er en liten bruksanvisning:

1: Vekta på tuppen av pila må ned. Enten ved å:
a) Pusse ned blinkspissen til en lettere spiss, eller
b) Varmebehandle spissen såpass at limet løsner og fjerne den. Så bore et lite høl, og lime inn en ca 3 cm lang avkappa spiker i tuppen med et hurtigtørkende lim. Når limet har tørka, pusser du en jevn og fin overgang mellom spiss og pil.

2: Reduser fjøra. La de siste 3 cm av fjøra være igjen, 1 cm høge klippa i bananform. Vil du gjøre litt mer ut av det, fjern fjøra helt for å kunne tilpasse skafttet på pila mer.

3: Finn pilas midtpunkt. Puss av skaftet på pila så balansepunktet blir liggende på pilas midtpunkt. Har du fjerna fjøra kan du med fordel pusse til en tønneform på pila, Om du ikke har fjerna fjør tar du bare av nær tuppen og gradvis mindre bakover mot midten.

4: Puss skaftet med finere og finere sandpapir. Helt til slutt kan du bruke et glattebein eller evt. en glassflaske for å få alle fiber til å legge seg.

5: Har du tatt av fjør, lim på nye nå.

6: Skyt langt 8)
Svar