Det ble ingen mjødsetting i påsken av ulike årsaker.
Først nå fikk jeg ånden over meg.
Det var hurtigmetoden, og bare en dunk jeg setter for å være i gang. Skal sette en til om to uker. Da blir det bilder.
Ingredienser:
4 kg honning
1 kg hvitt sukker
1/5 kg brunt sukker.
250 ml lønnesirup (duverden så dyre greier!)
Honning og sukker kokt opp til smeltet, og deretter skummet av.
Kokte så en sidepanne med litt vann, hvor jeg puttet oppi en god dose mynte og endel peppermynteblader, naturell.
En stilk kanel, og en del spiker nellik gikk også nedi.
Halv sitron skvist nedi.
Raspet en 4-5 cm ingefær-rot.
Kokte 10 minutt, og sto så å trakk til jeg var ferdig med resten. Luktet veldig godt.
Først begynte jeg med å koke vann. Masse vann. Nedi dunk. Kjølne.
Deretter honning og sukkerlaken.
Til slutt, silte jeg krydderblandingen.
Helte nedi 2 liter presset eplejuice for å få litt av den smaken.
Litt kaldt kokt vann til slutt for å få temperaturen passelig, og da var det 26 liter gitt.
Rørte hetvinsgjæren ut i litt av blandingen. Lot den stå 10 minutter, og deretter nedi.
Ristet godt. Til slutt på med gjærlås.
Fikk ikke lov av min kone til å brøle nedi, hun mente ungene ville våkne....
Men hvis ingenting har skjedd til i morgen tidlig, får ungene være med da. Det skulle vel være godt nok vel?
Dette ble altså en kombinasjon av SilentG2 og en middelalderoppskrift + litt fantasi.
Gir blaffen i at det ikke er heeeeelt tidsriktig, bare det smaker godt, og inneholder litt futt.
Nå krysser jeg alt av fingre noen dager...
Disse gulerøttene SilentG2, var det fleip, eller gir det smaken en annen dimensjon?