Mjød
Moderator: GreenMan
Re: Mjød
bowman skrev:Noen som har en oppskrift på dette+ Lurer på om det hadde gjort seg i høst.
Beklager sent svar, men ja det egner seg om høsten, og ja jeg har mange gode oppskrifter, og også mange tips om hva du IKKE bør gjøre..
Har nå ca 20 liter eddik stående hjemme som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med
-
- Nybegynner
- Innlegg: 3
- Registrert: 09 aug 2010, 00:32
- Bosted: verden
Re: Mjød
jeg er ikke bueskytter, men kom fram til at dette var en bra plass å spørre noen spørsmål angående mjød.
jeg skal sette mjød, har ei enkel oppskrift, men jeg vurderer å smaksette det med einerbær, hva er det beste metoden for dette, hive oppi noen bær helt til å begynne med eller lage et slags avkok og smaksette den ferdige mjøden?
har også tilgang på humle, samme spørsmålet her, hva er beste løsningen, tørke det og hive det oppi?
jeg regner med at å smaksette med einer kan regnes for å være innenfor det som kan kalles historisk korrekt:) noen tanker rundt dette?
mvh
barbarossa
jeg skal sette mjød, har ei enkel oppskrift, men jeg vurderer å smaksette det med einerbær, hva er det beste metoden for dette, hive oppi noen bær helt til å begynne med eller lage et slags avkok og smaksette den ferdige mjøden?
har også tilgang på humle, samme spørsmålet her, hva er beste løsningen, tørke det og hive det oppi?
jeg regner med at å smaksette med einer kan regnes for å være innenfor det som kan kalles historisk korrekt:) noen tanker rundt dette?
mvh
barbarossa
-
- Nybegynner
- Innlegg: 3
- Registrert: 09 aug 2010, 00:32
- Bosted: verden
Re: Mjød
takker for kjapt svar
skulle tro at man kunne putte det oppi ferdig mjød og? lettere å kontrollere styrke på smaken på den måten
blir moro uansett
skulle tro at man kunne putte det oppi ferdig mjød og? lettere å kontrollere styrke på smaken på den måten
blir moro uansett
-
- Nybegynner
- Innlegg: 3
- Registrert: 09 aug 2010, 00:32
- Bosted: verden
Re: Mjød
takker for svar
da er jeg klar for å brygge meg en ladning mjød, kanskje det kommer en rapport om et par mnd:)
da er jeg klar for å brygge meg en ladning mjød, kanskje det kommer en rapport om et par mnd:)
Re: Mjød
Har en dunk med brygg som er nesten ferdig, ikke med tilsatt epler men en misslykket eplegele. Kjærringa skulle lage eplegele av epler fra egen hage og isteden for gele ble det mere som en saus, men søt og god og med et godt innslag av kanel. En halvkilo ble tilsatt, smaken var konge før gjæra kom oppi. Brygget holder nå 15% og jeg har brukt gjærstopp nå i dag. Har foresten smakt litt før gjærstoppen og har jeg igjen av denne mjøden til jul har jeg flaks. Det er vel like greit å lage en til sånn for sikkerhets skyld, ja med tanke på jula og alt den fører med seg.