Mjød

Diverse sludder og vås og annet snikk snakk

Moderator: GreenMan

Svar
nidrinr
Master bowyer
Innlegg: 3100
Registrert: 29 mai 2007, 23:17
Bosted: Trautskogen
Sted: Trautskogen

Re: Mjød

Legg inn av nidrinr »

..Jeg har fortsatt til gode å smake såpemjød... :lol:
Brukeravatar
Bowman
Master bowyer
Innlegg: 3125
Registrert: 26 mar 2010, 21:54
Bosted: Tonsberg

Re: Mjød

Legg inn av Bowman »

Noen som har en oppskrift på dette+ Lurer på om det hadde gjort seg i høst. :D
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
Brukeravatar
Zeida
Mester
Innlegg: 1002
Registrert: 10 jun 2010, 07:21
Bosted: Rana

Re: Mjød

Legg inn av Zeida »

hvorfor mjød hvorfor ikke rødvin eller øl? :lol:
nidrinr
Master bowyer
Innlegg: 3100
Registrert: 29 mai 2007, 23:17
Bosted: Trautskogen
Sted: Trautskogen

Re: Mjød

Legg inn av nidrinr »

..Fordi det er mulig å kjøpe god vin og godt øl i butikken. Godt mjød får man ikke kjøpt.
Brukeravatar
Christian
Mester
Innlegg: 1562
Registrert: 14 sep 2007, 22:42
Bosted: tipi
Sted: Vestby

Re: Mjød

Legg inn av Christian »

sannere ord er ikke sagt ass. husker tilbake til tiden med polmjød :? resulterte som regel med tarmtroll og tømmermenn :evil:
Olav, du må vakne. Indianarane kjem!
Brukeravatar
Zeida
Mester
Innlegg: 1002
Registrert: 10 jun 2010, 07:21
Bosted: Rana

Re: Mjød

Legg inn av Zeida »

:lol:
SilentG2
Mester
Innlegg: 377
Registrert: 18 feb 2009, 00:58

Re: Mjød

Legg inn av SilentG2 »

bowman skrev:Noen som har en oppskrift på dette+ Lurer på om det hadde gjort seg i høst. :D

Beklager sent svar, men ja det egner seg om høsten, og ja jeg har mange gode oppskrifter, og også mange tips om hva du IKKE bør gjøre..

Har nå ca 20 liter eddik stående hjemme som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med
SilentG2
Mester
Innlegg: 377
Registrert: 18 feb 2009, 00:58

Re: Mjød

Legg inn av SilentG2 »

Høstmjødet er satt, og denne gangen med et hint av eple og solbær... passer bra til sesongen håper jeg.
barbarossa
Nybegynner
Innlegg: 3
Registrert: 09 aug 2010, 00:32
Bosted: verden

Re: Mjød

Legg inn av barbarossa »

jeg er ikke bueskytter, men kom fram til at dette var en bra plass å spørre noen spørsmål angående mjød.

jeg skal sette mjød, har ei enkel oppskrift, men jeg vurderer å smaksette det med einerbær, hva er det beste metoden for dette, hive oppi noen bær helt til å begynne med eller lage et slags avkok og smaksette den ferdige mjøden?

har også tilgang på humle, samme spørsmålet her, hva er beste løsningen, tørke det og hive det oppi?

jeg regner med at å smaksette med einer kan regnes for å være innenfor det som kan kalles historisk korrekt:) noen tanker rundt dette?

mvh
barbarossa
nidrinr
Master bowyer
Innlegg: 3100
Registrert: 29 mai 2007, 23:17
Bosted: Trautskogen
Sted: Trautskogen

Re: Mjød

Legg inn av nidrinr »

Alle smakstilsetninger som tørkes og lages som sterk te før man setter i gang gjæringa blir i alle fall bra.
barbarossa
Nybegynner
Innlegg: 3
Registrert: 09 aug 2010, 00:32
Bosted: verden

Re: Mjød

Legg inn av barbarossa »

takker for kjapt svar

skulle tro at man kunne putte det oppi ferdig mjød og? lettere å kontrollere styrke på smaken på den måten

blir moro uansett
nidrinr
Master bowyer
Innlegg: 3100
Registrert: 29 mai 2007, 23:17
Bosted: Trautskogen
Sted: Trautskogen

Re: Mjød

Legg inn av nidrinr »

Alt man putter oppi etter at mjøden er ferdig, gjør at faren for ettergjæring med tilhørende hissig brusing øker betraktelig.. -Søtere tilsetning er skumlere enn alt som ikke er søtt.
barbarossa
Nybegynner
Innlegg: 3
Registrert: 09 aug 2010, 00:32
Bosted: verden

Re: Mjød

Legg inn av barbarossa »

takker for svar

da er jeg klar for å brygge meg en ladning mjød, kanskje det kommer en rapport om et par mnd:)
nidrinr
Master bowyer
Innlegg: 3100
Registrert: 29 mai 2007, 23:17
Bosted: Trautskogen
Sted: Trautskogen

Re: Mjød

Legg inn av nidrinr »

Lykke til!

-Om du mangler tilhørende drikkehorn er det sikkert noen her som veit hvor du skaffer deg det og :)
frahog
Bueskytter
Innlegg: 36
Registrert: 14 jun 2010, 20:34
Bosted: Leirvik

Re: Mjød

Legg inn av frahog »

Har en dunk med brygg som er nesten ferdig, ikke med tilsatt epler men en misslykket eplegele. Kjærringa skulle lage eplegele av epler fra egen hage og isteden for gele ble det mere som en saus, men søt og god og med et godt innslag av kanel. En halvkilo ble tilsatt, smaken var konge før gjæra kom oppi. Brygget holder nå 15% og jeg har brukt gjærstopp nå i dag. Har foresten smakt litt før gjærstoppen og har jeg igjen av denne mjøden til jul har jeg flaks. Det er vel like greit å lage en til sånn for sikkerhets skyld, ja med tanke på jula og alt den fører med seg.
Svar