Norsk langbuelags fremtid?

Diverse sludder og vås og annet snikk snakk

Moderator: GreenMan

Brukeravatar
Griffin
Mester
Innlegg: 892
Registrert: 22 jun 2006, 22:14

Legg inn av Griffin »

Låter vettigt Are.
odd
Bueskytter
Innlegg: 44
Registrert: 11 jan 2006, 23:43
Sted: Oslo

Legg inn av odd »

Griffin skrev: Vi åker ju dit för att skjuta pilbåge.
merkelig! jeg for min del reiser dit for å ha det jævlig gøy!
Bueskytinga er bare en del av morroa

Hva med dere andre?
-------------
Odd
Brukeravatar
Lurz
Master bowyer
Innlegg: 1857
Registrert: 04 feb 2006, 15:37
Sted: Kristiansand

Legg inn av Lurz »

...haue over influensaen, seint innlegg dette.
Det greie med FITA er jo at det er en enkel måte å sammenligne resultater fra gang til gang og stevne til stevne. Og det kan jo vi også gjøre av og til. Men etter min mening er andre skyteformer morsommere og mer utfordrende. Varierte og ukjente avstander, oppover og nedover, langt hold og beveglige mål treff og bom,..... det som er gøy. Og det som etter min mening bør være NLs særpreg. Flere historiske og historiskinspirerte konkuransser!

Enig med Odd, bør ikke ha for strenge regler med tanke på rekruttering. Tror vi må være klar over at det er få som kommer som ferdige historienerder. For min egen del begynte det iallefall med lyst til å skyte bue. Men uten sikter og påskrudde dingser. Interssen for historie, og lyst til å lage både buer og andre ting har kommet etter hvert, med stor hjelp fra miljøet i NL. Takk! Sånn tror jeg kanskje det kan være for flere. Det kan jo også være et hinder å måtte legge ned altfor mye penger og arbeid for å komme i gang, før en vet om dette er noe en vil fortsette med.

Jeg mener NL bør være en forening for folk med INTERESSE for historiske buer og historisk bueskyting i vid betydning. Så kan en komme og utvikle interessen derfra. Vi bør favne flest mulig og breiest mulig i stiler og geografi. Av naturlige grunner vil vikingtid og europeisk middelalder dominere, men vi bør ha plass til både mongoler og indianere. Og samuraier også om de vil. For min del syns jeg det ville være trist og begrensende om NL skulle bli en rein "vikingbue-forening". (Hva nå en vikingbue måtte være) Og så finner alle sitt fokus, skyting for noen, buebygging eller historie for andre.

En annen sak er at jeg selv ikke har vært veldig "kostymeorientert", men under NM prøvde jeg. (ber alle anakronisme-allergikerne om unnskyldning for skoene) Og det gjorde faktisk ikke vondt!

En tanke til slutt. Hva om de som er veldig inne i en spesiell historisk periode kunne lage egne grupper av bueskyttere under NL? Tanken slo meg under NM på Borre når vi skøyt artilleri i forkant av kampoppvisninga. En slags oppvisningsgrupper som blankvåpenfolka innen for eksempel viking eller middelalder? Da kunne disse gruppene ha egne seriøse standarder for skyteutstyr og drakt. Og ble det nok Apacher kunne de også være en egen stamme. Og så kunne vi alle være sammen i NL?
"If it breaks you get to keep both parts"
Brukeravatar
Are
kaptein
Innlegg: 2376
Registrert: 09 jan 2006, 23:18
Bosted: Kragero
Sted: Kragerø
Kontakt:

Legg inn av Are »

Lurz skrev:En tanke til slutt. Hva om de som er veldig inne i en spesiell historisk periode kunne lage egne grupper av bueskyttere under NL? Tanken slo meg under NM på Borre når vi skøyt artilleri i forkant av kampoppvisninga. En slags oppvisningsgrupper som blankvåpenfolka innen for eksempel viking eller middelalder? Da kunne disse gruppene ha egne seriøse standarder for skyteutstyr og drakt. Og ble det nok Apacher kunne de også være en egen stamme. Og så kunne vi alle være sammen i NL?
Knakende god tanke Lurz :D

Tror i såfall jeg blir med i en middeladergruppe anno 1300. Nei vent, Jeg jo allerede med i en slik gruppe :lol:
Hirðmaðr skal oc æiga ... hanðboga með þrim tylftum broðða.” Hirdskråen
Brukeravatar
Griffin
Mester
Innlegg: 892
Registrert: 22 jun 2006, 22:14

Legg inn av Griffin »

odd skrev:
Griffin skrev: Vi åker ju dit för att skjuta pilbåge.
merkelig! jeg for min del reiser dit for å ha det jævlig gøy!
Bueskytinga er bare en del av morroa

Hva med dere andre?
Jag tycker inte det är kul att klä ut mig.

Jag åker till vinstra för att ha det kul, där kan man skjuta *både* historisk och traditionell på samma gång!! och socialisera och se på pilbågar och kosa sig. Brukar fungera fint.

Jag har aldrig åkt dit utan att ta med pilbågen, och det kommer jag nog inte heller att göra, speciellt inte om det är tävling.
hardway
Mester
Innlegg: 116
Registrert: 09 jan 2006, 09:53

Legg inn av hardway »

Synes du er inne på noe spennende der, Lurz!
Ingis
Mester
Innlegg: 679
Registrert: 05 jul 2006, 00:09
Bosted: 3340
Sted: Åmot,Buskerud

Legg inn av Ingis »

Mange gode og fornuftige tanker i medlemsmassen til NL. Vi har mange kunnskapsrike og dyktige folk i laget, noe som kan komme medlemmene til del. Noen er gode på historie,buemaking,pilmaking osv. Det viktige for NL er å kunne gi medlemmene den kunnskap de ønsker og søker. Bueforum er en slik møteplass, men kanskje kunne vi organisere eller registrere de medlemmer som har spesielle kunnskaper innen visse områder,f.eks.: Hvor får jeg kjøpt buematerialer? Smidde spisser? Vikingklær? Mange surfer nok på nettsidene, men jeg vet også om mange som ikke gjør det. En del treffer vi på markeder på sommeren.
Hva med et samlet innkjøp fra utlandet? Det er jo blitt prøvd før av enkelte. Det jeg prøver å si er at vi kanskje burde samle en del kunnskaper på et lett tilgjengelig sted. Hvem? Hva? Hvor? :?:
Andre synspunkter? :idea:
"Back to nature!"
hardway
Mester
Innlegg: 116
Registrert: 09 jan 2006, 09:53

Legg inn av hardway »

kan kanskje dele NL inn i div komiteer..
Svar