Dansk Mesterskap i Ribe

For annonseringer av treff og konkurranser og også resultattavle.

Moderator: GreenMan

Svar
Brukeravatar
Lurz
Master bowyer
Innlegg: 1858
Registrert: 04 feb 2006, 15:37
Sted: Kristiansand

Dansk Mesterskap i Ribe

Legg inn av Lurz »

(Legger inn denne for Lars Eikum, som hadde problemer med innlogging - Stian, noe som ikke funker?)

Vårbesøk i Ribe
En Danmarkstur gav mulighet for å besøke Vikinge markedet i Ribe. Det var en bitende kald dag, og lite handel på markedet, så litt skuffende. Derimot så holdt Ull Ribe langbue laug oppvisning i ring borgen. Jeg fikk en god prat med formannen Rasmus, og Dan Høj som har skrevet boken “Vikingernes bue og pil”. Dan vokste opp i Kvong, som er samme sted min kone Irena vokste opp. De fikk en snakk om gamle dager og gamle felles kjente.
Ull er en klubb med ca 40 medlemmer. De holder til i Vikinge senteret i Ribe hvor de skyter sine piler, og har tilgang til verksted.
Ull holder hvert år, andre helg i August, Danmark Mesterskap i historisk bueskyting i Ribe. Det er som NM en åpen konkurranse hvor alle kan delta. Hvis noen føler seg fristet, så les videre.
Leder i Ull er Rasmus. rasmus.the.2@gmail.com
Konkurransen er kun 3D, hvor det er satt ut 20 dyr. De går så to runder, og har mulighet for å skyte 3 piler per mål. Treffer man med første pil, så får man en score fra hjerte, lunge eller kropp. Bommer man kan man skyte en pil til, men får da lavere score. Bommer man igjen kan man skyte tredje pil, men med enda levere score.
Det er meget strenge regler for utstyr. Det er kun tillatt med historisk korrekte piler. Spissen skal være brynje brytende med hul holk. Det kun tillatt med naturfargede fjær, og fjærene skal være surret. Selvsagt ingen plast nokk. Buen må være historisk korrekt. Bue strengen skal helst være i naturmateriale, men de godtar dog Dakron om den er sort eller naturfarget. Det skal ikke være metall nokk på strengen.
Selvsagt historiske klær fra vikingtid.
"If it breaks you get to keep both parts"
Svar