Noen tanker om "primitiv pilmaking

Diverse sludder og vås og annet snikk snakk

Moderator: GreenMan

Svar
Ingis
Mester
Innlegg: 669
Registrert: 05 jul 2006, 00:09
Bosted: 3340
Sted: Åmot,Buskerud

Noen tanker om "primitiv pilmaking

Legg inn av Ingis »

Jeg vet ikke helt om det er riktig å kalle det primitiv pilmaking, når det er basert på flere tusen års historie og erfaringer. I dag er vi så vitenskapelig fokusert på kvalitet, normer og standarer.
I mine 20 år som pil- og bue interessert har jeg lært at vitenskap og teori kanskje ikke er det som er viktigst. Vitenskap for steinaldermannen kom til ved utprøving og feiling for å finne de beste løsningene.
Utprøving og erfaring med gamle teknikker og utstyr kan være gøy. Prøve ut piler som ikke er tilpasset vanlig moderne standard, kan gi både glede, overraskelser og skuffelser.
Når en beispiss ryker i innskjeftinga og du står der som et spørsmålstegn. Hvorfor? Feil valg av innskjeftingsmetode? Dårlig pilflukt? Skyteteknisk feil (slipp)? :?
Pilskaft av hasselskudd og rosebusk. Kanskje ikke helt rette alltid, men utrolig stor glede når det viser seg at den «primitive» pila treffer målet gang på gang. Jada, det blir noen piler som kanskje ikke blir benyttet først når du skal på «jakt», men det tror også steinaldermannen fikk. Akkurat som oss plukket han nok ut sine favoritt-piler, når viltet skulle jaktes.
Eksperimentering er spennende og gøy og kan anbefales til alle som vil teste historien. Det finnes et utall muligheter. :)
"Back to nature!"
Svar