Tribus Sagittariis 2022

For annonseringer av treff og konkurranser og også resultattavle.

Moderator: GreenMan

Svar
Brukeravatar
Bowman
Master bowyer
Innlegg: 3124
Registrert: 26 mar 2010, 21:54
Bosted: Tonsberg

Tribus Sagittariis 2022

Legg inn av Bowman »

Norsk Langbuelag arrangerer og legger til rette for Tribus Sagittariis

2022

“Bueekspert på tre steder”Tribus Sagittariis er en trefestivals turnering i historisk bueskyting. Det blir avholdt en innledende runde i henholdsvis Oslo, Tønsberg og Hamar med den avsluttende finalen på Hamar.

Oslo Middelalderfestival 27. - 29. Mai Lørdag kl 16 00

Tønsberg Middelalderfestival 3. - 5. juni Lørdag kl 14 00

Hamar Middelalderfestival 10. - 12. juni . Lørdag kl 18 00

Finale søndag 12. Juni kl 14 30

Hvem kan delta?

Alle som oppfyller utstyrskravene kan delta (se under). Alle konkurrerer i samme klasse uavhengig av alder og kjønn. Nedre aldersgrense er 10 år. Det stilles ikke krav om deltagelse i alle tre konkurransene for å delta.

Hvordan konkurreres det?

Innledende runder: Deltagerne skyter tre piler hver fra tre forskjellige avstander. 7, 14 og 21 meter. Blinken er tredelt i gull hvit og rød. Ved poenglikhet foretrekkes den som har flest treff fra lengst hold. Ved øpoenglikhet om 1. plass blir det shootout. Reglene gås mer inngående gjennom før konkurransen starter.

Finalen

Finalen avgjøres med en utslags hattrick. Deltagerne skyter parvis. Målet er tre hatter, og den første til å skyte ned sine tre, vinner og går videre. Dette gjøres til en en vinner er kåret.

Utstyrskrav.

For å delta i Tribus Sagittariis må utstyret ditt møte følgende krav.

Buen - Må være en historisk bue i tre eller andre naturmaterialer, uten sikte eller pilhylle. Det tillates bruk av rytterbuer i moderne materialer, men de må ha et mest mulig historisk utseende.

Pilene skal være laget av naturmaterialer, plastnokker tillates ikke.

Antrekk- det kreves historisk antrekk for å delta. Se på NL sine hjemmesider.

Påmelding: På stedet på de respektive festivaler i leiren til Norsk Langbuelag. Senest en ti,me før konkurransen begynner. Ingen avgift.

Bli med på en videreutviklet bueskytterturnering med fart og moro. Her er det besøkende på festivalen som står i fokus. Vær med og underhold publikum. Du får god hjelp av en energisk herolder.Flott premie venter den som går seirende ut av turneringen.
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
Svar