Utesesongen er i gang

Alt som har med teknikk ved skyting

Moderator: GreenMan

nilstor
Mester
Innlegg: 554
Registrert: 09 jan 2006, 09:53
Sted: Levanger, Norway

Re: Utesesongen er i gang

Legg inn av nilstor » 01 jun 2010, 18:57

Å dra tunge buer fordrer at teknikken er i orden. Å spenne en bue er minst 60% teknikk, og denne teknikken må øves opp på lettere buer, ellers blir alt fullstendig feil. De gamle tyrkernes bueskole hadde absolutt noe for seg, se her:

http://www.turkisharchery.info/?p=training

Temmelig tøffe saker, men disse guttene dro 150-pundere og det som verre var så det gøyv etter! Påenget er jo å trene opp de musklene man bruker i draget og få disse til å arbeide i riktig rekkefølge. Dersom muskler - og ikke minst sener og leddbånd - ikke er tilstrekkelig trent, kan resultatet bli stygge skader som det kan ta lang tid å bli bra av. Så vær forsiktig!

Men det er herlig når flisene spruter fra stativet bak skiva, eller hele matta flytter på seg. Så, bueskyttere, det er ikke så mye om å gjøre å treffe blinken som måten man treffer den på!
"And he was clad in cote and hood of greene.
A sheef of pecock arrwes, bright and keene,
.....
His arrwes drouped not with fetheres lowe,
And in his hand he bare a mighty bowe."

nidrinr
Master bowyer
Innlegg: 3045
Registrert: 29 mai 2007, 23:17
Bosted: Tangen
Sted: Tangen
Kontakt:

Re: Utesesongen er i gang

Legg inn av nidrinr » 02 jun 2010, 00:33

Var i England i helga, og fikk en oppvisning i hva riktig teknikk kan utgjøre. 15-åring som trekker 130#! -Ikke så han ut som en bjønn heller, men teknikken var fryktelig god. Når han trakk 120# så det ut som han sto å lekte med ei barnebue... :shock:

Svar