recurve langbue
Moderator: GreenMan
- Andy Archer
- Bueskytter
- Innlegg: 31
- Registrert: 28 aug 2006, 18:22
- Sted: tåsen,oslo
recurve langbue
hei!
har et hickory-langbue-emne liggende, og lurte på om det var mulig å lage en recurve av den?
Emnet er ca 2 meter langt... så den må kansje kuttes ned?
har et hickory-langbue-emne liggende, og lurte på om det var mulig å lage en recurve av den?
Emnet er ca 2 meter langt... så den må kansje kuttes ned?
Såvidt jeg har forstått er hickory litt vrient å dampe bøy i.
Fram med gryta og gjør en prøvedamping i den ene enden om du har 2 meter å ta av, så kan du fint gjøre noen forsøk før den blir for kort.
Tror jeg ville satset på 66 tommer lengde. Maks 68. Ellers har ikke recurvene allverden å si. Det avhenger jo forsovidt også av hvor breit emnet er, hvor mye recurve du vil ha, og hvor brekk-sikker du vil ha den.
Fram med gryta og gjør en prøvedamping i den ene enden om du har 2 meter å ta av, så kan du fint gjøre noen forsøk før den blir for kort.
Tror jeg ville satset på 66 tommer lengde. Maks 68. Ellers har ikke recurvene allverden å si. Det avhenger jo forsovidt også av hvor breit emnet er, hvor mye recurve du vil ha, og hvor brekk-sikker du vil ha den.
- Andy Archer
- Bueskytter
- Innlegg: 31
- Registrert: 28 aug 2006, 18:22
- Sted: tåsen,oslo
Hvis du skal ha en 68" lang bue (som er en god ide) er det ingen vits i å recurve den. Det er bare å plage seg selv og treverket unødig.
En 68" lang bue trenger ikke recurver, og dersom den har det må de ha en viss bredde for å la være å vri seg = en viss vekt og vis så er vinninga gått opp i spinninga.. Dampede recurver har en lei tendens til å ville vri seg hvis de ikke er BREDE..
Nå hvis du skal lage deg en bue på 60" eller under så kan det ha noe for seg. Og da får den gjerne være bred.
Hvis det er en av dine første buer, la den være rett og 68". Hvis du har begynt å få lyst til å eksperimentere -
Den blir litt kortere etter bøying, ja, men ikke noe å bry seg om
Vær nøye i bøyingen så du ikke trekker opp fliser på utsiden av svingen, eller lager en skjev bøy. Bøy gjerne noen tiloversplanker til samme bøy først, så du ikke knekker buen
Hikori er lett å bøye, men kan flise seg opp, kok minst 1/2 time på området som skal bøyes, øv på bøyinga så du kan bøye raskt eller spenn den opp og bøy litt etterhvert (anbefales)
Lykke til
K
En 68" lang bue trenger ikke recurver, og dersom den har det må de ha en viss bredde for å la være å vri seg = en viss vekt og vis så er vinninga gått opp i spinninga.. Dampede recurver har en lei tendens til å ville vri seg hvis de ikke er BREDE..
Nå hvis du skal lage deg en bue på 60" eller under så kan det ha noe for seg. Og da får den gjerne være bred.
Hvis det er en av dine første buer, la den være rett og 68". Hvis du har begynt å få lyst til å eksperimentere -
Den blir litt kortere etter bøying, ja, men ikke noe å bry seg om
Vær nøye i bøyingen så du ikke trekker opp fliser på utsiden av svingen, eller lager en skjev bøy. Bøy gjerne noen tiloversplanker til samme bøy først, så du ikke knekker buen
Hikori er lett å bøye, men kan flise seg opp, kok minst 1/2 time på området som skal bøyes, øv på bøyinga så du kan bøye raskt eller spenn den opp og bøy litt etterhvert (anbefales)
Lykke til
K
Denne ble bøyd ved å lage en form av ca 30 cm 2x6, spenne fast enden med en liten c-klemme (sammen med et sagblad utapå for å hindre flising, gammel sløv vanlig sag). Sagbladet var spent fast på på andre siden av bøyen to-be. og hele greia nedi kasserollen.
Og så dro jeg sakte til med en stor limklemme så buen la seg etter formen, bare trekke til litt med fingertuppene hvert 5. minutt kanskje. Trodde jeg hadde bilder av det, men nei.
Hickori, 62"ntn, ca50#@28"
Denne kokte jeg i en times tid, og bøyde over kneet på øyemål(grytelapper!) Veldig unøyaktig metode, måtte bøye den ene litt mer senere..
Hassel , 66"ntn, ca50#@28"
K
Og så dro jeg sakte til med en stor limklemme så buen la seg etter formen, bare trekke til litt med fingertuppene hvert 5. minutt kanskje. Trodde jeg hadde bilder av det, men nei.
Hickori, 62"ntn, ca50#@28"
Denne kokte jeg i en times tid, og bøyde over kneet på øyemål(grytelapper!) Veldig unøyaktig metode, måtte bøye den ene litt mer senere..
Hassel , 66"ntn, ca50#@28"
K