Side 1 av 3

Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 05 jan 2011, 01:13
av Kviljo
Her kravene som stilles for å opprette et låsbuelag:
24. Godkjenning av skytter- og samlerorganisasjoner

Der det stilles krav til medlemskap i skytter- eller samlerorganisasjon for erverv og innehavelse av skytevåpen, skal organisasjonen være godkjent av Politidirektoratet.

For å bli godkjent skal organisasjonen ha et aktverdig formål som dekker behovet for angjeldende type våpen, og ha et aktivitetstilbud for medlemmene i henhold til formålet. I tillegg skal organisasjonen være registrert i Enhetsregisteret, ha eget styre, en stabil drift og økonomi, samt et sentralt medlemsregister. Organisasjonen skal årlig sende politiet utskrift av årsmøteprotokoll med årsberetning og regnskap.

Søknad om godkjenning sendes til politiet der organisasjonen har sin adresse. Gjelder det en organisasjon bestående av flere lag eller foreninger, leveres søknaden av hovedorganisasjonen eller det sentrale organisasjonsledd.

Søknaden skrives på fastsatt skjema med vedlegg av slik dokumentasjon som til enhver tid er fastsatt av Politidirektoratet.§ 25. Godkjenning av skyteprogram som gir grunnlag for erverv av andre registreringspliktige skytevåpen

Skyteprogram eller endring i dette som gir grunnlag for erverv av andre registreringspliktige skytevåpen enn det skytterorganisasjonen allerede har skyteprogram for, krever godkjenning av Politidirektoratet. Godkjennelsen skal omfatte våpentyper, herunder art, kaliber, og øvrige tekniske spesifikasjoner.

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 05 jan 2011, 22:30
av GreenMan
Så da er det bare å starte en forening da ;)

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 05 jan 2011, 23:35
av Kviljo
Jepp!

Jeg tror kanskje vi trenger et (stabilt) styre som kan ta fatt i dette. Prosessen er nok både lang og treig, så det er nok lurt å få ballen til å rulle så tidlig som mulig.

For å opprette organisasjonen trenger vi:
Vedlegg som filer på maskinen - enten som scannede kopier eller som dokumenter. Du bør ha disse dokumentene tilgjengelig:
Vedtekter
Stiftelsesdokument hvis det finnes. Hvis ikke kan du bruke en kopi av protokoll fra siste årsmøte eller et dokument fra fylkeslag/sentralorganisasjon som viser at foreningen er godkjent som lokallag
Årsmøteprotokoll som viser valg av de personene som sitter i styret
Navn og fødselsnummer på kontaktperson som Brønnøysundregistrene kan bruke ved henvendelse til foreningen
Navn og fødselsnummer for alle som sitter i styret
Hvem stiller til valg?

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 jan 2011, 00:21
av SilentG2
Kjøre prosessen under NL sitt årsmøte?

Der vil det være personer tilstede som er interesert, og man trenger ikke legge det inn under NL i det hele tatt.. MAn kan avholde stiftelsesmøte der og da, med enkle vedtekter, og velge styre iflg stiftelsen av foreningen.

Da får man signaturene på plass og alt blir skikelig gjort fra dag 1.


Intereserte bes melde seg før vi samles der

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 jan 2011, 00:42
av Kviljo
Tror kanskje ikke vi skal trekke ut årsmøtet til NL med dette. Det er ingen ting i veien for å gjøre alt dette over nettet, såvidt jeg kan se. Låsbuelaget blir uansett en landsdekkende organisasjon som i hovedsak vil fungere over nett.

Vi kan jo alltids diskutere forskjellig på NM, men vi blir nok sittende lenge om vi skal utarbeide papirene vi trenger. - så vi kan like godt sette igang nå.

Vi trenger fire-fem personer som vet at de har tid tilovers som kan brukes på å utarbeide vedtekter søknader, og som kan stå som styremedlemmer. Dette kan enklest gjennomføres som en e-post-korrespondanse. Uansett blir dette bare ei papirmølle frem til vi får positivt svar på godkjenningssøknader fra politidirektoratet.

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 jan 2011, 00:58
av SilentG2
sant det der...

Finnes det noe regelverk for en aktiv skytterklubb vi kan ha til grunn?

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 jan 2011, 02:01
av Kviljo
Det finnes svenske klubber som sikkert har greie regelverk vi kan se på mens vi lager vårt eget.

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 jan 2011, 02:35
av SilentG2
er veldig greit med noen som har et ferdig skrevet regelverk / vedtekter, som er godkjent av politiet, slik at man ikke driter på draget med å skrive dem feil første gang og må gjennom papirmølla en gang til for å få det riktig..

Skytterlag med blinkskyting må da ha noen vedtekter liggende, og siden dette egentlig sidestilles med det i lover og regler er det kanskje et greit utganspunkt?

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 jan 2011, 02:45
av Kviljo
Det måtte jo absolutt være lurt å lese igjennom noen slike også, så man er sikker på at man får med det som trengs.

Du har kanskje tilgang til noe slikt?

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 10 jan 2011, 16:28
av Jadda
Jeg har sett på regelverket til SAU. (Svensk armburst union) og det er veldig kortfattet. http://www.benet.se/sau/
Det internationale regelverket til WCSA er mere omfattende og er lik FITA sitt regelverk, og omfatter for det meste moderne armbrøster. http://www.worldcrossbow.com/Rules.html

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 05 sep 2012, 22:47
av Lien
Er det noe fremgang i dette eller er armbrøst forsatt hysj hysj?

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 sep 2012, 09:43
av nidrinr
Har ikke hørt noe mer....

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 sep 2012, 12:37
av Moen
Gå til kammeret.no. Der står litt info om oppstartet armbrøstlag/forbund/klubb...husker ikke hba de kalte seg. Poenget er at ganske mange har fått tillatelse for slike våpen de siate årene, men kun de som kan dokumentere at de skal jakte utenlands med de.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 sep 2012, 13:55
av Moen
For å forklare litt bedre... Det er startet et forbund som heter norsk arbrøstforbund. Når de får godkjendt søknader fordi de skal én tur til Calcutta, bør det være muligheter for andre å få godkjennelse på litt bedre grunnlag;-)

Re: Hva som trengs for N.Låsbuelag

Lagt inn: 06 sep 2012, 14:42
av nidrinr
..Som f.eks. deltakelse i konkurranser hvis de arrangeres? Enten her i landet eller i utlandet en plass..