Side 1 av 1

Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 26 aug 2017, 11:06
av Jæger
Dette kunne kanskje vært hektet på en eksisterende tråd om Standardpil, flytt om ønskelig.
Nå er jeg fersk i gamet men det slår meg hvor mange som kommer med blinkpilene sine for å skyte "standardpila" si på lengdeskytinga.
Kunne det vært lurt å kalle klassen Engelsk krigspil, Engelsk standardpil e.l.? Nå har vi hatt prøveklasse for Walisisk pil, så kanskje lurt å kalle den andre for Engelsk-et-eller-annet?
Bare en strøtanke fra en nybegynner innen bueknekkingens noble kunst :oops:

PS! Er det flere som skyter Westminster Abbey-pil? Tar med meg min til Slaget på Re.

Re: Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 26 aug 2017, 15:12
av Are
Har selv tenkt tanken ja. Det er jo bare å fremme forslaget på årsmøtet, siden navnet står i regelverket til NL


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Re: Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 27 aug 2017, 21:25
av Allan
Gode forslag mottas med takk! Jeg ser muligheten for forvirring. Utfordringen med å bestemme et nytt navn er at "Standardpil" er ganske innarbeidet blant de som har vært med litt, så det er gode muligheter for at et nytt navn ikke kommer til anvendelse. Skal det funke bør det i alle fall være såpass kort og konsist at det ikke kompliserer språkbruken, men alternativer som "Engelsk Standardpil" eller "Standard krigspil" burde kunne ha livets rett.
At arrangøren må passe på å opplyse godt om hvilke klasser som skytes og hvilke regler som gjelder dem, er i alle fall sikkert.

Jeg stiller meg svært positiv til skyting av westminsterpila, jeg målbare lage ei først...

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk


Re: Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 02 sep 2017, 10:01
av Bowman
Standard pil har nok skapt litt forvirring blant nyere NL medlemmer og deltagere og det bør kunne presiseres som "Standardpil" under Krigspilklassene. Westminsterpila er jeg åpen for på RE. Både den og "Lyweerye" skal skytes av meg. Lager i første omgang en. Håper flere ønsker å lage "Lyweryepila" Vi har god tilgang på perfekt osp fra Ivar.

:D

Re: Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 02 sep 2017, 10:34
av Jæger
Skal se om jeg får spikket meg en Livery, har en Tudorspiss liggende til det formålet. Blir nok sistelass men uansett ny pers da det blir første gang jeg skyter klassen :lol:

Re: Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 02 sep 2017, 13:49
av GreenMan
Reglene for standardpil er jo ganske klare på nettsiden:
langbue.no skrev: LENGDESKYTING "STANDARD PIL"
”Standard pil” representerer det eldste rekonstruksjonsforslaget til en engelsk krigspil. Den ble utviklet av Hugh Soar og Chris Boyton for nesten 20 år siden. Pila må ha identifikasjonsmerker eller skytterens initialer. Minimum vekt er 52 gram.

NOKK
Nokken skal være forsterket med en hornplate/-kile som er omtrent 5cm lang. Nokkens dybde anbefales å være omtrent 6mm dyp.
SKAFT
Ask anbefales for å oppnå minimumsvekten. Andre tresorter kan brukes. Minimum skaftdiameter ved spissen skal være 9,5mm. Minimum skaftlengde målt fra bunnen av nokken til pilspissen skal være 80cm.
STYREFJÆR
Styrefjærene kan være triangulære eller ha skjoldform. Bakkanten kan være naturlig eller skåret i en 90 graders vinkel. Spissen/hjørnet kan avrundes. Minimum lengde er 15,25cm. Minimum høyde er 1,9cm.
SPISS
Type 16 eller brynjebryter. Behøver ikke være håndsmidd.

Re: Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 02 sep 2017, 18:07
av Jæger
Ja, definisjonen or reglene er klarre men senest under årets NM kom det en merittert skytter til kontrollstasjonen. Jeg kjenner ikke til om vedkommede har skutt lengde før men han ville gjerne skyte standardpil for lengdepil hadde han ikke. Og med standardpil mente han sin standard blinkpil - siden han først var der og hadde anledning til å skyte. Det gikk ikke så galt med blinkpil, synes jeg. Men det viser vel at ikke alle leser og setter seg inn i reglene mer enn at navnet er misvisende, kanskje. Eller en kombinasjon.

Re: Forvirring rundt Standardpil

Lagt inn: 03 sep 2017, 01:44
av Allan
Jeg ser nå etterhvert at det vil kunne oppstå denslags nesten uansett hvor mange og ordrike beskrivelser gi legger ut. Så kanskje det ville være lurt å i det minste ha som en regel at en skriver for eksempel "Engelsk Standardpil" i programmet til stevner der dette er en del av konkurransen.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk