Side 1 av 1

Blinkspisser med tange

Lagt inn: 03 jan 2016, 17:38
av Kviljo
Jeg har sett en stund etter tange-spisser som kan passe til trepiler, men har så langt ikke kommet over noe. De til karbon- og aluminiumspiler har gjerne for liten diameter og for tykk tange.

Så, sist høst fikk jeg lagd noen spisser etter eget design. Hodet har diameter på 8mm, mens tangen er 32mm lang og 3mm tykk. Monteringen er altså ganske enkel: borre et 3mm hull i skaftet, og lime spissen inn. Så kan man etterpå file ned enten spissen eller skaftet for å gjøre overgangen jevn. Slik sett passer de nær sagt alle skaft-diametre. Totallengden på spissene er 4,5cm. 77 grains.

Fine til f.eks litt store flightpiler, tyrkiske/asiatiske blinkpiler, eller bare om man vil prøve tange-spisser istedet for de vanlige fal-spissene.

De koster 14,- for stykket.

Bilde

Re: Blinkspisser med tange

Lagt inn: 03 jan 2016, 18:10
av GreenMan
De så ganske så kule og ikke minst kjekke ut.Må nesten teste ut - regner med at du tar med noen på inne-NM?

Re: Blinkspisser med tange

Lagt inn: 03 jan 2016, 18:42
av Kviljo
Det satser jeg på. Ellers blir det ikke mer enn 20,- i porto for f.eks et brev med 12 spisser, om du skulle trenge de før :)

Re: Blinkspisser med tange

Lagt inn: 04 jan 2016, 22:01
av nilstor
Gode spisser dette, ja. Har brukt noen sånne på bambuspiler til en 60# koreansk bue. Skjøt - ved et skjebnens forunderlige lune - en slik en gjennom sikkerhetsnettet og inn i murveggen bak. Det ble hull i veggen, men ingen merker på spissen ...

Etter litt liming, ble pilen forresten så god som ny.

De har en form som gir relativt liten motstand i sikkerhetsnettet og forsåvidt alt mulig annet (min personlige "rekord" er gjennom nettet, gjennom en ribbe i ribbeveggen bak, samt tydelig merke i murveggen. Får gi tommelringen skylden!). Så en viss omtanke anbefales. Ellers funker de utmerket, og er lette å montere.