Side 1 av 1

Bed Float

Lagt inn: 06 feb 2016, 18:46
av Bowman
Jeg lar meg friste og overbevise jeg og. Are kom på svært stillferdigvis vis, nærmest smygende opp i hånda mi på forrige buemakerseminar med noe som liknet på noe kassert fra et grovkjøkken i fra forrige århundrede. Så mest ut som en kombinasjon av en opphåret stekespade og et grønnsakrivjern. Men da jeg prøvde vidunderet reiste bokstavelig talt samtlige hår fra korsryggen og opp seg samtidig og jeg skjønte at jeg hadde noe i hånden jeg aldri hadde hatt der før. :shock: Bed Float. Direkte oversatt er sengemakerverktøy. Jeg tror det er færre sengemakere idag enn buemakere . :P Verktøyporno på sitt groveste fra Lie-Nielsen og jeg sier Løp og kjøp. No. 10 Klassisk håndverktøy har den på lager. Du trenger ikke handle fra onkel Sam lenger. Vi har vår egen Lie-Nielsen forhandler på sørlandet. Hva som blir det neste vet jeg ikke, men at jeg kommer til å legge minst 5000,- i to høvler i nærmeste fremtid er jeg ganske sikker på. Han har stemjern og sager og noen helt syke franske rasper til 1000,- stykket. Man blir både fristet og overbevisst.
:D Bilde
Bilde
Bilde

Re: Bed Float

Lagt inn: 06 feb 2016, 20:37
av Kviljo
Grattis! Den er bare veldig veldig lekker. Har lyst på!

Re: Bed Float

Lagt inn: 07 feb 2016, 12:31
av Bowman
Jepp. Den tar virkelig fatt når treverk skal bort. :-) Pluss at den har en finish som utstråler kvalitet. Den siste faktoren skjønner du ikke før du står med verktøyet i hånden. Jeg er redd det blir ihvertfall en høvel i løpet av året. Sugen på et stemjern også. :-)

Re: Bed Float

Lagt inn: 08 feb 2016, 16:58
av Allan
Ser fin ut! Nå er det vel egentlig et verktøy for høvelmakere, senga det snakkes om er vel den flaten høvelstålet ligger på. Uansett et verktøy jeg har på ønskelista sjøl![WHITE SMILING FACE]

Re: Bed Float

Lagt inn: 08 feb 2016, 19:20
av Bowman
Jepp. :lol: Det er høvelmakerrasp eller møbelmakerrasp. Jeg kødder jo nesten hele tida(kona mi synes jeg er krevende i perioder :lol:) men hun elsker meg uansett. :P så da synes jeg sengemakerverktøy ble litt festlig' eller morro som det også heter. Begynte å få bilder oppe i hodet. Den kan anbefales Allan.
:D

Re: Bed Float

Lagt inn: 08 feb 2016, 21:03
av Are
Se der ja. Når du får skjerpet den vil du merke en enorm endring. Det grå belegget må bort for å få den skikkelig skarp.
Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Bed Float

Lagt inn: 09 feb 2016, 08:30
av dagsunde
"Høvle over" får nytt innhold! :)

Re: Bed Float

Lagt inn: 10 feb 2016, 00:30
av Bowman
:D Høvle over blir rent ut morro. Satser på den trekantfila di Are. Merker at den godt kan være skarpere ja. Utrolig fet sak. :D