Side 1 av 1

"Bend-meter"

Lagt inn: 17 apr 2014, 18:00
av Kviljo
Har lenge hatt planer om å mekke et såkalt bend-meter, for å kunne måle bøyen til en bue litt mer eksakt enn ved øyemål. Har allerede konkludert med at det er et bra tilskudd til verktøykassa.

Bilde

Re: "Bend-meter"

Lagt inn: 17 apr 2014, 20:13
av Oddbjørn
Den er sikkert fin. Her er en annen sak. Oddbjørn
http://tradgang.com/noncgi/ultimatebb.p ... 5;t=011437

Re: "Bend-meter"

Lagt inn: 17 apr 2014, 21:24
av Oddbjørn
Eric Krewsons Tillering Gizmo. Passer best til buer laget av plank eller rette staver. En mutter er tilpasset slik at en blyant kan skrues inn og ut. Det ekstra hullet i denne er bare feilboring. Oddbjørn
Bilde
Bilde
Bilde

Re: "Bend-meter"

Lagt inn: 17 apr 2014, 23:12
av Allan
Oddbjørn, dingsen på linken der var jo en smart måte å sjekke tjukkelsen på. Kviljo: åssen bruker du bendmeteret, (-meteren?)? Forutsetter det ganske rette emner eller vil det funker på karakterbuer óg?

Sent fra min GT-I9100 via Tapatalk

Re: "Bend-meter"

Lagt inn: 18 apr 2014, 00:00
av Kviljo
Kjekke dingser :)

Bend-meteret holdes mot ryggen av buen, slik at man kan måle hvor mye enkelte seksjoner bøyer. Det blir vel helst et hjelpeverktøy i å se mengden bøy, og slik sett mer nøyaktig kunne vurdere hvordan buer bøyer. Litt på samme vis som tykkelsesmåleren kan denne også kjøres langsetter ryggen, også vil viseren indikere om lemmet bøyer mer eller mindre.

Det er nok enklest å bruke den på et emne som er rett i utgangspunktet, men om man først noterer ned naturlig bøy for de ulike seksjonene av buen så skulle det gå fint å bruke den på krokvokste emner også. Men om det da er verdt bryet vet jeg ikke.

Jeg aner at den blir ekstra hendig på hornbuene, da det ofte er vanskelig å se bøyen på buer med korte lemmer.