Side 1 av 1

Nye sko?

Lagt inn: 28 jan 2017, 20:39
av HEO
Jeg skal til å skaffe meg nytt fottøy(senmiddelalder). Er litt usikker på valget. Vil bare høre om dette er ok 1400-talls sko: https://www.facebook.com/shoesfromfra/p ... =3&theater
Eller disse:
https://www.facebook.com/shoesfromfra/p ... =3&theater
Eller:
https://www.facebook.com/shoesfromfra/p ... =3&theater

Re: Nye sko?

Lagt inn: 29 jan 2017, 03:17
av Allan
Det kommer litt an på hva du ønsker, men ettersom du spør med utgangspunkt i et årstall forstår jeg det som du ønsker at det skal være noenlunde historisk riktig mtp. funnbasert osv.
Det skjer mye med sko i løpet av 1400-tallet, men hvis vi snakker om de første tiåra av århundret tenker jeg som så:
De nederste (støvlene med snøring i sida og støvlene med knyting på to plasser oppe på skaftet) er en type jeg er ganske sikker på at jeg har sett arkeologiske funn av i det aktuelle tidsrommet. De er av en type som burde passe bra for en bueskytter på kampanje. Jeg er litt mer usikker på det øverste paret, jeg synes det er litt underlig med to av de spennene på samme sko, men jeg har jo ikke stålkontroll på alt av skotøyfunn.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

Re: Nye sko?

Lagt inn: 29 jan 2017, 12:57
av GreenMan
Alle tre er nok helt greie, men hvis vi går på nordiske funn og bueskytter så er nok den nederste best. Når det gjelder spenner på sko så er det mange funn av sko med spenner hvor spennene mangler - mest sannsynlig på grunn av at det er utgåtte sko hvor man gjenbruker spennene.

Re: Nye sko?

Lagt inn: 29 jan 2017, 14:49
av Are
Ville uansett ungått de øversre med spenner siden jeg mener de er for fjonge for en bueskytter. Skal du representere en fra de øverste samfunnslag i sivil ville jeg derimot vurdert paret med spennene.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Nye sko?

Lagt inn: 29 jan 2017, 23:08
av HEO
Takker for svar. :D