Side 1 av 1

Slire til seax

Lagt inn: 20 sep 2016, 20:06
av Jedi Jordal
Hei ☺

Jeg skal endelig få sette igang med å lage slire til seaxen min ☺ Et problem som jeg ser er at skaftet smalner inn mot midten for å så bli videre igjen ut mot enden. Utfordringen er å lage en slire som er tilpasset dette. Noen som har en tanke om hvordan man kan løse det? Altså lage sliren på en slik måte at den ikke vil sitte fast.

Re: Slire til seax

Lagt inn: 20 sep 2016, 20:15
av Jedi Jordal
Får ikke lagt til vedlegg filen blir visst alltid for stor. Men seaxen sitt grep smalner inn akkurat slik som Michael Pikula seaxene avbildet her: https://myarmoury.com/talk/viewtopic.ph ... 9&start=80

Re: Slire til seax

Lagt inn: 21 sep 2016, 09:57
av Allan
Når en ser på eksemplene på sida du linka til ser det ikke ut til at det er tatt spesielt hensyn til at skaftet er smalest midt på. Antakeligvis er ikke slira som er avbilda der veldig trangt tilpassa kniven. Det trenger den vel heller ikke være? Til sax er de ofte såpass lange at det meste av skaftet er dekket, og hvis du ønsker ytterligere forsikring mot at den kan falle ut av slira holder det kanskje å gi slira en trang tilpassing i åpningen, forutsatt at bladet ikke er bredere en skaftdiameteren.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk