Side 1 av 1

Pilposer/kogger, Mary Rose

Lagt inn: 02 aug 2015, 20:00
av olethearcher
Jeg har laget meg to pilposer/kogger av lin og lær :D . Jeg har fulgt videoen til denne fyren: https://www.youtube.com/watch?v=cWPpMg6WHbc ganske slavisk, men jeg valgte litt kortere lengde på den ene, da jeg tenker å ha blinkpiler i den ene og standard/krigspiler i den andre. Det er et par ting jeg tenker på å gjøre i tillegg til det videoen viser og det er å sy på en eller to knapper der som åpningen er når man lukker posen, slik at det da blir tettere. Jeg ønsker også å prøve å få til en anordning slik at jeg også kan bære den på ryggen i tillegg til horisontalt bak på ryggen eller på hofta (bare feste en hempe). Er det forresten noen som vet noe om disse ble satt inn med noe for å bli mer vannavstøtende, slik som voks eller lignende?

Bilde
Bilde
Bilde

Re: Pilposer/kogger, Mary Rose

Lagt inn: 02 aug 2015, 20:43
av GreenMan
olethearcher skrev:Er det forresten noen som vet noe om disse ble satt inn med noe for å bli mer vannavstøtende, slik som voks eller lignende?
]
Det er vel litt av det store problemet med diss pilposene, som også Nick Birmingham er inne på i videoen, på den ene siden har vi arkeologiske funn i form av lærbitene fra Mary Rose, og ellers vet vi ingenting annet enn det vi ser på noen illustrasjoner. Linolje kan brukes til imregnering (hold posen unna ild etterpå) eller voks. Som sagt vi vet lite, men en impregnering vil være veldig sannsynlig. Ønsker du å vokse bør dette gjøres før du syr den sammen for at det skal bli enklest mulig.

Re: Pilposer/kogger, Mary Rose

Lagt inn: 03 aug 2015, 10:10
av Kviljo

Re: Pilposer/kogger, Mary Rose

Lagt inn: 03 aug 2015, 11:09
av olethearcher
Virker jo ikke alt for komplisert å lage den vannbeskytteren, så hadde jo vært gøy å prøve å lage det en gang hvis jeg får tid innimellom alt annet som skal lages ;)

Re: Pilposer/kogger, Mary Rose

Lagt inn: 03 aug 2015, 16:12
av Bowman
Fine kogger. Jeg har ett som er ferdig og ett til som er under ferdigstillelse. Det er rom for kreative løsninger her siden det eneste vi vet med sikkerhet ang denne oppbevaringen er lærplaten og illustrasjoner.

Kommer du på NM

:-)

Re: Pilposer/kogger, Mary Rose

Lagt inn: 03 aug 2015, 17:28
av olethearcher
Takk! Selv om jeg ikke har fått brukt koggerene noe særlig enda så tror jeg jeg kommer til å like dem, da man kan bruke de på forskjellige måter, de er jo også billigere å lage enn et kogger i bare skinn.

Jeg kommer selvsagt på NM :)