Side 1 av 1

Middelalderjakt

Lagt inn: 24 jun 2019, 15:18
av Allan
Jeg har hatt et langsiktig og langsomt prosjekt på gang med å gjenskape en jeger med bue fra sein middelalder, basert på illustrasjoner og jaktbøker som Gason Phoebus' "La livre de la chasse" og "La livre du Roi Modus et le reine Ratio" av Henri de Ferrieres. (For den som skulle være mer interessert er det mye bra å lese her: https://themedievalhunt.com/tag/les-liv ... ine-ratio/)

Jeg har begynt med ei kortere bue, slik man kan se av illustrasjonene, og laget noen enkle bluntpiler. Nå har jeg laget en enkel sjølanviser av styrofoam på størrelse med ei ung ringdue.

Fortsettelse følger!Bilde

Sent fra min SM-G950F via Tapatalk


Re: Middelalderjakt

Lagt inn: 17 jul 2019, 18:51
av olethearcher
Følger denne :) Hva vet vi egentlig om buer til jakt kontra krig på den tiden? Litt kortere og lavere dravekt, men ellers lik utforming?

Re: Middelalderjakt

Lagt inn: 17 jul 2019, 20:59
av Allan
Fra denne perioden er det knapt bevart buer, men det finnes litt fr skriftlige kilder. Gaston Pheobus skriver i sin "La livre de la chasse" (ca 1387) at buer til jakt bør være for kraftige, for skytteren bør kunne holde strengen litt før han slipper. Om det er et godt råd for buas vedkommende er noe helt annet. Denne boka finnes det flere pent illustrerte utgaver av, jeg legger ved noen bilder fra MS. M 1044 som skal være laget mellom 1404 og 1407.

Til sammenligning slenger jeg med et bilde fra et manuskript som jeg antar er illustrert rundt 1300 pluss minus et par tiår (basert på stilen).

Alle disse viser det jeg vil si er langbuelignende buer, men kortere enn de vi anser som buer til militære formål.BildeBildeBildeBildeBilde

Sent fra min SM-G950F via Tapatalk


Re: Middelalderjakt

Lagt inn: 18 jul 2019, 10:53
av Jæger
Ojsann! Denne tråden har jeg ikke sett før nå, må følges. Veldig bra graving i kilder. Takk for deling, Allan :)

Re: Middelalderjakt

Lagt inn: 12 sep 2019, 10:11
av Bowman
De Burgundiske buene er nok interessante i denne debatten.