Side 1 av 1

Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 04 feb 2016, 16:45
av GreenMan
Lurer på hva dere synes om at jeg som eier overfører eieransvaret til forumet/domenet til NL?

For dere som ikke kjenner bakgrunnen så kan jeg oppsummere litt her. Vi har vært oppe og gått nå i 10 år (jepp bueforum.no hadde 10 årsdag for en måned siden). Da jeg startet opp forumet var det som en videreføring av bueforum.net som hadde gått heden. Jeg husker ikke hvem som hadde drevet det - men han var ikke involvert så lenge. De første årene var det NL som sponset domeneavgift og serverleie (i form av at jeg ikke betalte kontigent men var oppført som medlem), så ble det slutt på det. Til å begynne med ønsket jeg at forumet formelt skulle ha minst mulig med NL å gjøre - de som var med da vet kanskje hvorfor.

De siste årene har forumet skuret og godt, men realiteten er jo at det er et forum for NL og NLs interessefelt, og mange av de motsetningene som var for 8-10 år siden er borte. Kostnaden ved dette domenet har ligget stabilt på rundt 250 kroner i året - så økonomisk er det ikke store greia - men jeg synes likevel det hadde vært greit å slippe den kostnaden.

Så hva synes dere?

PS: Dette er ikke noe jeg har tatt opp med styret - men bare mine tanker rundt forumets fremtid.

Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 04 feb 2016, 17:28
av MalaWolf
Høres ryddigere å få det flyttet fra deg til Langbuelaget.

Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 04 feb 2016, 17:57
av Kviljo
Jeg syntes ordningen der forumet er uavhengig, men (hel-)sponses av NL virker best. Slik forblir det også god plass for de som eventuelt ikke er medlem av NL.

Det viktigste er at det finnes en ildsjel som er villig til å holde forumet i teknisk god stand. Altså: Stor applaus for den jobben du har gjort så langt, Stian! Miljøet hadde uten tvil vært annerledes om ikke forumet var der.

Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 04 feb 2016, 19:59
av Lurz
Enig med begge de to over :)
Men hvis du fortsatt betaler noen av regningene for forumet syns jeg iallefall du skal sende kvitteringene så ordner vi det.

(Hvis jeg var litt kryptisk til å begynne med: Formelt er det kanskje ryddigst at NL har forumet. Men i praksis kan det vel ikke bli mye greiere enn det er....... så lenge du gidder. Som Ivar sier, det viktigste er at noen driver det)

Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 04 feb 2016, 21:14
av Bowman
Jeg er enig med dere alle. Går det an? :shock:
Det viktigste er vel at forumet driftes av en som har lyst og kompetanse. Hvis NL hadde overtatt forumet er det vel ikke noe i veien for at det fortsatt kan være et inkluderende forum som favner også de som ikke er medlemmer. Det er helt greit at forumet fortsetter å bestå i den formen det har i dag, med muligheter for fortsatt å inkludere trad. miljøet. Du har gjort en kjempejobb med forumet Stian. Men tolker jeg deg i den retning at du fortsatt kunne tenke deg å drifte det, men ikke stå som eier? Du skal ihvertfall uansett ikke ha utgifter på dette.

Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 04 feb 2016, 22:02
av GreenMan
Bowman skrev: Men tolker jeg deg i den retning at du fortsatt kunne tenke deg å drifte det, men ikke stå som eier? Du skal ihvertfall uansett ikke ha utgifter på dette.
Jepp, over de 10 åra som jeg har hatt det så har det kostet litt svette og tårer, og noen få kroner. Som sagt er ikke utgiften spesielt høy - 10 års drift har kostet i underkant av 3000 kroner, men hadde vært en grei utgift å slippe opp i alle de andre smådråpene som utgir til slutt den elva som blir de årlige utgiftene. Som sagt det er småpenger, og situasjonen er annerledes enn da noen satt på alt som var NL sine eiendeler privat.

PS: I følge siteprice.org så er domenet muligens verdt 1144 US dollar :P - noen som har lyst til å kjøpe?


(og for de som ikke tok spøken - jeg selger ikke til høystbydene selv om jeg har prøvd å narre dere på 1. april en gang)

Re: RE: Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 08 feb 2016, 01:45
av Allan
Bowman skrev: Det er helt greit at forumet fortsetter å bestå i den formen det har i dag, med muligheter for fortsatt å inkludere trad. miljøet. Du har gjort en kjempejobb med forumet Stian. Men tolker jeg deg i den retning at du fortsatt kunne tenke deg å drifte det, men ikke stå som eier? Du skal ihvertfall uansett ikke ha utgifter på dette.
Jeg er enig med flere her. Det viktigste er vel at forumet fortsetter å fylle den funksjonen det gjør! Jeg er i alle fall svært takknemlig for det.

Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 08 feb 2016, 18:55
av HEO
Jeg er også enig det de andre sier :D Er veldig takknemlig for at dette forumet er til og hvordan det blir drevet.

Re: Overføring av eier av bueforumet

Lagt inn: 10 feb 2016, 00:22
av Ingis
Jeg syntes at NL burde være ansvarlig for Bueforum, men veldig fint hvis Stian kunne fortsette den fine jobben videre. Økonomisk må NL dekke alle utgifter vedrørende forumet. Eventuell økonomisk kompensasjon for jobben må bli en sak mellom NL-styret og Stian. :)