Side 1 av 1

Rognasal

Lagt inn: 21 mai 2017, 14:29
av Gooseman
Bilde
Noen som har testa rognasal som buemateriale? :) Oppdaga det ute i skogen her nå når bladene har begynt å komme.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Rognasal

Lagt inn: 22 mai 2017, 00:02
av nidrinr
Om det er det samma som eller ligner Svensk Asal så er det bra.

Re: Rognasal

Lagt inn: 22 mai 2017, 00:55
av Harald
Jeg ville ta utgangspunkt i egenskapene til rogn når det gjelder asal generelt. Svensk asal skal ha veldig høy tetthet i veden men både den og rognasal er hybrider mellom rogn og andre asalarter så forskjellen er muligens ikke så stor. Trivia: i Norge skal det finnes 13 arter asal hvorav 7 antagelig er endemiske. Asalfamilien er et virvar av arter og hybrider og de forskjellige kan nok ha forskjellige egenskaper. Den er nok uansett ikke noe dårligere enn rogn.

Re: Rognasal

Lagt inn: 22 mai 2017, 18:44
av Gooseman
Skjønner. Etter å ha lest litt på nett så skal det være en hybrid mellom rogn og svensk asal/ eller muligens annen asalart. Men det er jo som sagt et virvar av hybrider i asalfamilien ja. Ikke ordentlig kartlagt.
Men viss svensk asal skal være så bra, så er det jo interessant å prøve denne rognasalen. Jeg får se om jeg finner et bra emne. Er som regel små trær med litt krok..



Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Rognasal

Lagt inn: 16 jun 2017, 23:13
av Gooseman
Da var treet på bildet felt. Eneste jeg fant som var noelunde rettvokst. Resten var krok eller små. Skal gi "utfyllende" rapport når det er blitt bue om et år eller to ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk