Side 1 av 1

Pilfanger i halm - tips

Lagt inn: 18 aug 2013, 12:20
av Kestrel
Hei,

Jeg ønsker å anskaffe meg pilfanger i halm. Har noen erfaring med denne? http://www.hobbex.se/no/artiklar/pilfanger-halm.html

Andre forslag mottas gjerne.

Re: Pilfanger i halm - tips

Lagt inn: 18 aug 2013, 13:07
av GreenMan
Har en lignende, funker fint til svake buer, men jeg vil heller anbefale en slik som dette: http://www.tradbow.no/blinker/skytematt ... etail.html eller kraftigere da de tåler å stå ute i dårlig vær.

Re: Pilfanger i halm - tips

Lagt inn: 18 aug 2013, 22:07
av Kestrel
Ok. Jeg skyter med både 45 og 60 lbs, så da blir det kanskje litt for dårlig. Skal ha en bane i forbindelse med en salgs park på en gård, og det er ønskelig at det ser pent ut. Og jeg synes halm er flott å se til :D Ellers så ser jeg at det selges matter kalt Egertec. Kanskje de er mer robuste?

Re: Pilfanger i halm - tips

Lagt inn: 18 aug 2013, 23:15
av Are
Egertec ee knallgod, knallhard og blytung. Mange skytterklubber bruker dem.

Re: Pilfanger i halm - tips

Lagt inn: 19 aug 2013, 10:14
av woodstick
Bruk heller noen kroner ekstra og kjøp etafoam matter. Riktignok ikke så veldig historisk, men det sparer pilene enormt kontra halm matter. På NM i Kr.sand helga blåste det såpass at pilene noen ganger kom litt på tvers.Det knakk flere piler. I ei hard halm matte så går ikke pilen så langt inn som i ei etafoam matte ...altså det blir en bråstopp. Har sett på "tuben" noen slow motion opptak som viser piler som treffer matta. Det ser ut som kokt spagetti. Det kan noen ganger være ganske tungt å dra piler ut av halm matte og det blir voldsomt stress og unødvendig bøying.

Re: Pilfanger i halm - tips

Lagt inn: 19 aug 2013, 10:52
av Bowman
Halm er døden for pilene, med mindre man er glad i å knekke dem. Jeg anbefaler også etafoam. Men man skal jo lide for skjønnheten og halm er skjønnere enn plast. :wink:

Re: Pilfanger i halm - tips

Lagt inn: 19 aug 2013, 13:47
av woodstick
http://www.youtube.com/watch?v=96KGWC0PB6s#at=378
her kan dere se ulike piler treffer ei halm matte i slow-mo